Yiğit Akü’den Türkiye’de Bir İlk

Yiğit Akü lityum iyon pillere yönelik farklı kimyaları ve üretimleri bünyesinde kurulu laboratuvarlar  ve  prototip üretim tesisinde ve ayrıca ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümündeki laboratuvar alt yapısında yürütüyor.

Şarj edilebilir bir kimyaya sahip olan Lityum iyon piller ağırlıklarına ve boyutlarına oranla yüksek enerji sağlayabilme nitelikleri sayesinde gün geçtikçe tüm dünyada elektronik cihazlar, elektrikli araçlar, medikal ve askeri uygulamalarda kullanımı artıyor.

Yiğit Akü, bu alanda üniversite-sanayi işbirlikleri oluşturarak TEYDEB ve SAN-TEZ ile Ar-Ge faaliyetlerine devam ediyor. Enerji depolama sistemlerinin bütününe bakıldığında Yiğit Akü’nün araştırmaları sistemin çekirdeğini oluşturan piller yani lityum hücreler üzerine yoğunlaşıyor. Ayrıca batarya yönetim sistemi ve bileşenleri konusunda da üstün çalışmalara sahip olan Yiğit Akü Lityum Pillerin yanı sıra bu pillerden oluşan prototip Lityum İyon batarya modüllerinin üretimini de gerçekleştiriyor. Lityum iyon pillerde çevrim ömrü ve güvenlik performansını belirleyen ve yöneten elektriksel mimarinin öneminin farkında olan Yiğit Akü, bu yöndeki araştırma ve geliştirme çalışmalarında  modüler sistemler üretme perspektifi ile çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bu konularıda İnceleyebilirsin