Seger’den aile içi şiddetle mücadele ediyor

Bursa’da ürettikleri kornaları, 70’ten fazla ülkeye ihraç eden Türkiye’nin en büyük korna üreticisi Seger Korna, ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi’ ne dahil olarak kadın iş gücünün iş dünyasına kazandırılması hedefine destek oldu. Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından, TÜSİAD’ın işbirliği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sabancı Vakfı’nın desteği ile oluşturulan ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi’ kapsamında “Deneyim Paylaşımı” etkinliği gerçekleştirildi.

Eşinden daha çok kazanan kadınların 3’te 2’si şiddet görüyor

Etkinlikte proje kapsamında yapılan anketin sonuçları da açıklandı. Buna göre çoğunluğunu üniversite mezunlarının oluşturduğu beyaz yakalı kadın çalışanların yüzde 75’i en az bir kere şiddetin bir türüne maruz kaldı. Ankete göre çalışan kadınların yüzde 40’ı psikolojik-duygusal şiddete, yüzde 35’i sosyal şiddete, yüzde 17’si ekonomik şiddete, yüzde 8’i ise fiziksel şiddete maruz kaldı. Anketin beklenmeyen sonuçlarını pozitif yönde değiştirmeye yönelik ‘ Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele İçin İşyeri Politikaları Geliştirme ve Uygulama Rehberi’ni uygulayan 33 şirket arasında yerini alan Seger, bu doğrultuda aile içi şiddetle mücadeleye başladı.

“Erkek egemen sektörde üretim ve yönetimde kadın bakış açısını kazandırdık”

Etkinlikte Seger olarak proje kapsamında neler yaptıklarını ve nasıl deneyimler yaşadıklarını paylaşan Seger Ses ve Elektrikli Gereçler Genel Müdürü Tülin Tezer, “ Seger otomotiv ve otomotiv yan sanayi gibi yaygın olarak erkek egemen bir sektörde faaliyetlerini sürdürüyor. Yönetim kadememizin %50’sini, üretim hattı çalışanlarımızın %23’ünü kadınlar oluşturuyor. Biz Seger olarak daha çok erkek hakim bir sektöre hizmet verdiğimiz için stratejimizi, eğitimlerimizi ve farkındalık çalışmalarımızı erkekler üzerinden planlıyoruz. Hali hazırda “Yolların Sesi” isimli Türkiye’nin tüm sanayi sitelerini birebir ziyaret ederek elektrikçi ustaları, çıraklar ve yedek parça satıcıları gibi tamamı erkek olan tedarik zincirimizin üyelerine birebir dokunuyoruz. Ziyaretlerimiz sırasında bu kitle üzerinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” için planlayacağımız projeler kapsamında ayrı ve özel bir iletişim yapmayı da planlıyoruz. Yolların Sesi projemizde toplumsal cinsiyet eşitliği genel söylemleri çerçevesinde kadınların sesi olmayı hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Bu konularıda İnceleyebilirsin