Petlas ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) işbirliği yaptı

Pist yarışları için ürettiği üstün nitelikli lastikleriyle motor sporları camiasında ilgi ve beğeni toplayan ve kendi bünyesinde Petlas Motorsport ismiyle bir motor sporları departmanını da hayata geçiren Petlas, yarış lastiği ürünü portföyünü, toprak ve asfalt zeminlere uygun ralli lastikleri ve off-road lastikleri ile genişletmeye hazırlanıyor.

Petlas’ın performans araçları ve pist yarışları için özel geliştirdiği Petlas Velox Sport PT741 ultra yüksek performans lastikleri, Opel OPC Cup, TOSFED Yıldızını Arıyor ve Şampiyonlar Şampiyonası yarışlarında kullanıldı. Petlas’ın TOSFED iş birliği kapsamında destek verdiği bu yarışlarda gerek pilotlar gerek takım yöneticileri ve sporun duayen isimleri, lastiklerin performansına tam not verdi.

Petlas ayrıca, İzmit Körfez Yarış Pisti’nde yarış otomobillerinin yarış parkurunun üzerinden geçişi için inşa edilen Petlas Köprüsü’yle spora desteğini kalıcı bir eserle pekiştirmiş oldu. Çalışma kapsamında ayrıca, pist girişinde bulunan yaya köprüsünün üstü kapatıldı ve köprüye giydirme uygulaması yapıldı.

Halen pist yarışları için üstün nitelikli lastikler üreten AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren Petlas’ın yarış lastiği geliştirme programına büyük önem verdiğini belirten Petlas Motorsport Yöneticisi Doğaç Çağıl, “Ülkemizde ve tüm dünyada büyük bir heyecanla izlenen otomobil sporları, küresel markalar için önemli bir vitrin olduğu kadar, otomotiv endüstrisinde gelişiminin de itici güçleri arasındadır. Otomobil sporları, gerçekten çok önemli bir Ar-Ge platformudur. Burada yarışları kazanmak için gerekli o birkaç saniyeyi elde etmek için yapılan her çalışma, her yenilik, tüketicilere daha güvenli, daha keyifli, daha tasarruflu bir sürüş deneyimi olarak geri döner” dedi.

Profesyonel Ekip Yapılanması

Petlas Pazarlama İletişimi Müdürü Serdar Işık ise, motor sporlarının ciddi bir ekip işi olduğunu vurguladı ve şunları dile getirdi: “Bunun için Petlas bünyesinde oluşturduğumuz Petlas Motorsport ekibi işin Ar-Ge’sinden iletişimine kadar tüm alanlarda çalışmalar yapıyor. Bu anlamda geliştirilen yeni lastiklerle ilgili TOSFED ekibi ve pilotlardan da destek alıyoruz.”

Petlas Motorsport, Doğaç Çağıl ve Serdar Işık’ın yanı sıra şu isimlerden oluşuyor: Çağlar Bahadır, Can Özlüer, Alper Şahin, Yüksel Küçükerdoğan, Ahmet Aladağlı, Ali Rıza Harman, Selçuk Özcan.

Dünya yarış ekiplerine lastik üreteceğiz

Kendi geliştirdiği teknolojileriyle binek araçlardan kamyon ve otobüslere, traktörlerden askeri birlik ve güvenlik güçlerinin kullandığı araçlara, iş makinelerinden savaş jetlerine, ülkemizi geleceğe taşıyan lastikleri üreten Petlas, bu lastikleri bir Türk markası olarak dünya pazarlarına da sunuyor. Türkiye’nin yerli sermaye gücü olarak, 80 farklı desen ve 2500 farklı ebatta ürettiği üstün nitelikli lastiklerle, ülkemizde ve ihracat pazarlarında güçlü konumunu her gün daha da geliştiren Petlas, Türkiye’nin yanı sıra dünya çapında 100’ü aşkın ülkeye yayılan geniş bir coğrafyada aranılan bir marka olarak büyümesini sürdürüyor.

Petlas’ın motor sporları lastikleri alanında ihtiyaç duyulan yerli Ar-Ge ve işgücünün tek örneği olduğuna vurgu yapan Doğaç Çağıl, “Lastiklerimizin performansı kadar, yüzde 100 yerli sermayeli bir üreticinin bu konuya tüm ciddiyeti ve tüm teknoloji gücüyle eğilmesi de yankı uyandırdı. Yarış parkurlarında, yerli lastik heyecanı esiyor” dedi.

Petlas Motorsport Team bünyesinde, spesifik yarış lastiklerinin gelişim süreçlerinin devam ettiğini belirten Doğaç Çağıl, “Türkiye lastik sektöründe lider olduğumuz Ar-Ge çalışmalarımızı, yerli sermaye, yerli iş gücü ve yerli uzmanlık ve bilgi birikimi (know-how) ile gerçekleştiriyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızı, yarış parkurlarının yanı sıra, Kırşehir’de Petlas fabrikamızda yer alan, uluslararası test standartlarına sahip pistimizde yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde ülkemiz ve dünya yarış ekiplerine lastik üreteceğiz ve bu alana da damgamızı vuracağız” şeklinde konuştu.

Bu konularıda İnceleyebilirsin