Otokoç Otomotiv Açık İnovasyon Yarışması sonuçlandı

Otokoç Otomotiv’in kendi bünyesindeki inovasyon platformu Fikirküpü, Otomotiv Gazetecileri Derneği ve Girişimcilik Vakfı ortaklığı ile düzenlenen “Otokoç Fikirküpü” yarışmasının final gününde elemeler sonrası seçilen 10 ekip sunumlarını gerçekleştirdi. Fikrin ve iş modelinin eşsiz değer önerisi, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik, gelir modeli, ekip ve Otokoç Otomotiv ile iş modelinin uyumu kriterleri üzerinden, jürinin yaptığı son değerlendirmede en başarılı fikir Mega ekibine ait Proje TransMe oldu. Değerli jüri şu isimlerden oluşuyordu; Otomotiv Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Koç Holding Rekabet ve Fikri Haklar Koordinatörü Murat Peksavaş, Evtiko CEO’su & Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ve Inveon Bilgi Teknolojileri’nin ve Inventures’ın kurucusu ve CEO’su Yomi Kastro.

Şehirlerde yaşanan ulaşım sorununa mevcut kaynaklarla çözüm bulmayı hedefleyen yarışmada en başarılı fikir olarak değerlendirilen TransMe Projesi’nde; toplu taşıma ile seyahat eden yolcular kullanacakları servis ve gidecekleri rotayı servis şoförü ile uygulama üzerinden paylaşarak şoförün gideceği güzergahı optimize etmesine yardımcı oluyor. Bu sayede araçta kalan boş koltuklar aynı güzergahı kullanan diğer yolcular için kullanılabilir hale geliyor.

Yarışma sonrasında bir değerlendirme yapan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir; “Otokoç Otomotiv olarak 90. yılımıza yaklaştığımız bu dönemde, ulaşım çözümleri sunan, yenilikçi, küresel yol arkadaşınız olma vizyonumuz ile sektörün gelişimine öncülük ediyoruz. Ülke ekonomisine katkıda bulunma ve sosyal sorumluluk projelerimiz ile topluma ve çevreye değer katma misyonumuzdan hareketle ulaşım sorununa çözüm bulmak istedik. Bu projeyi genç yetenekler ile birlikte hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Günümüzde ulaşım büyük şehirlerin en önemli sorunlarından biri. Otokoç Otomotiv olarak bu sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz yarışma ile gençlerin inovatif fikirlerini değerlendirdik. Gençlerimizin taze fikirleri ve hayata farklı bakış açılarına büyük önem veriyoruz. Değerlendirmemiz sonucunda başarılı inovatif fikirlerden uygulanabilir projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili inkübasyon sürecimizi başlattık. Genç arkadaşlarımızın inovatif fikirlerini hayata geçirmek üzere imkanlar sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Evtiko CEO’su & Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, “Türkiye’de girişimci gençlerin ulaşım sorununa ürettiği bu yenilikçi ve yaratıcı projeler, toplumsal faydaya dönüşürken diğer gençlere de ilham veriyor. Bu nedenle girişimcilik ekosisteminin inovatif projelerle her zaman desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Jüri değerlendirmesi sonucunda Otokoç Fikirküpü Yarışması’nın birincisi olan Mega ekibinin üyeleri Mert Okur, Ece Sayılı, Gamze Evirgen ve Aslınaz Aykaya 6-7 Eylül tarihlerinde Tel Aviv‘de düzenlenecek dünyaca bilinen DLD etkinliğine katılacak. Mega ekibi fikirlerini hayata geçirmek üzere Otokoç Otomotiv bünyesinde gerçekleştirilen inkübasyon sürecine dahil olma imkanına da sahip oldu.

DLD Nedir?

Dünyadaki en tanınmış ve en büyük girişimcilik etkinliklerinden biri olan DLD Tel dijital ve iş dünyasından liderler, girişimciler, yatırımcıları bir araya getiriyor. Davet üzerine katılımın mümkün olduğu konferans dünyaca ünlü katılımcılarla tanışıp ilham alışverişinde bulunma imkanı sağlıyor.

Bu konularıda İnceleyebilirsin